Hyvällä maulla on tekijänsä. HK:n mestarit.

Kokemus ja vankka ammattitaito tekevät HK:n työntekijöistä alansa mestareita, joiden ammattiylpeys kumpuaa halusta tarjota hyvien ruokien ystäville vain parasta.

Aina maukasta, aina turvallista.

Kannamme vastuumme siitä, että suomalaispöytiin voidaan kattaa joka päivä maukasta, terveellistä ja turvallista liharuokaa. Eläimistä huolehtimalla ja tuotteitamme jatkuvasti testaamalla varmistamme, että tuotteemme täyttävät tarkat laatuvaatimuksemme.

Eläinten hyvinvoinnin lisäksi valvomme tarkasti lihan matkaa tuotantotilalta vähittäiskauppaan ja pyrimme samalla yhä ympäristöystävällisempään lihantuotantoon. Työskentelemme yhteistyössä luotettavien kotimaisten sopimustuottajien kanssa – siksi käyttämämme liha on aina kotimaista.

Ota yhteyttä

ota-yhteytta.jpg

Täytäthän myös yhteystietosi, jos toivot meiltä vastausta. Voit myös soittaa numeroon 0800 05450. Maksuton numero palvelee arkisin klo 10-14.

Mikäsi asiasi koskee laatuvirhettä, säilytä ostamasi virheellinen tuote ensimmäiseen yhteydenottoosi asti. Tarvitsemme tuotetiedot mahdollista hyvitystä varten.


* merkityt kentät ovat pakollisia.

Jos kuluttajan ja HKScanin välistä erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) ratkaistavaksi.

Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn kuluttajan tulee olla yhteydessä maistraattien kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi).

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on lihan alkuperä HK-merkin tuotteissa?

HK-merkin tuotteet valmistetaan aina suomalaisesta lihasta.

Ovatko makkarat ja leikkeleet gluteenittomia?

Kyllä. HK-tuotemerkin kaikki makkarat ja leikkeleet ovat gluteenittomia eli ne sopivat keliaakikoille.

Miksi lisäaineita käytetään?

Lisäaineita käytetään elintarvikkeeseen tiettyä tarkoitusta varten ja ne kerrotaan pakkauksissa. Käyttötarkoituksia ovat mm. elintarvikkeen turvallisuuden lisäys estämällä mikrobien kasvua, elintarvikkeiden rakenteen parannus, ulkonäön muokkaaminen houkuttelevammaksi tai elintarvikkeen maun, rakenteen ja ravitsemuksellisen laadun säilyttäminen koko myyntiajan. Useat lisäaineet ovat luonnosta peräisin ja niitä esiintyy myös luontaisesti eräissä elintarvikkeissa. Esimerkiksi puolukka sisältää vettä, sokeria, vitamiineja, kivennäisaineita, happoja, hyytelöitä, väriaineita ja aromeita. Jos puolukan kyljessä olisi tuoteseloste, siinä lukisi mm.: luontaiset hapot E200 ja E210, hyytelöimisaine E440 ja väriaineet E160a ja E163.

Mitä ovat emulgointi-, stabilointi- ja sakeuttamisaineet?

Emulgointi-, stabilointi- ja sakeuttamisaineet ovat ryhmä lisäaineita, joita käytetään, kun halutaan vaikuttaa elintarvikkeen rakenteeseen. Aineilla on useita käyttötarkoituksia. Emulgointiaineen avulla esim. rasvapisarat jakautuvat ruokaan tasaisesti ja kestävästi muodostaen emulsion. Näin esimerkiksi kuljetuksen ja varastoinnin aikana tuote säilyttää halutut ominaisuutensa. Stabilointiaineet vaikuttavat tuotteen tasaisuuteen. Esimerkiksi mansikkahillossa mansikat jakautuvat sen avulla tasaisesti, eivätkä nouse pintaan. Sakeuttamisaineet sakeuttavat tuotetta. Näin saadaan aikaan esim. ohuita maustekastikkeita. Emulgointi-, stabilointi- ja sakeuttamisaineita esiintyy luonnostaan useissa elintarvikkeissa tai niitä voidaan valmistaa luonnollisista lähteistä kemiallisesti.

Mitä eroa on tärkkelyksellä ja muunnetulla tärkkelyksellä?

Monet kasvit varastoivat energiaa tärkkelyksen muodossa. Elintarvikkeissa käytetään tärkkelyksiä sakeuttamis- ja stabilointiaineena antamaan tuotteelle rakennetta. Ne valmistetaan maissista, vehnästä, riisistä, perunasta tai tapiokasta. HK-merkin tuotteiden pakkausmerkinnöissä ilmoitetaan tärkkelyksen alkuperä. Tärkkelystä voidaan muuntaa kemiallisilla, fysikaalisilla ja entsymaattisilla menetelmillä. Kemiallisella käsittelyllä saadaan muunnettuja tärkkelyksiä, jotka kestävät korkeita lämpötiloja ja säilyttävät rakenteensa muuttumattomana kaupasta kuluttajan jääkaappiin asti.

Mitä ruokamakkaroiden kuoret ovat?

Ruokamakkaroiden kuoret ovat luonnonsuolta. Toisaalta esimerkiksi Sinisessä Lenkissä käytetään kollageeni-suolta, joka ei ole syötävää ja tulee poistaa ennen makkaran syömistä. Mikäli makkaran kuori on luonnonsuolta, pakkausmerkinnöissä kerrotaan mistä eläimestä se on peräisin.

Mitä suolaa käytetään HK:n tuotteissa?

HK:n tuotteissa käytetään pääasiassa jodioitua suolaa, joka merkitään tuotteen ainesosiin merkinnällä ”jodioitu suola”. Osaan tuotteista suolaa tulee myös mm. mausteseosten kautta, jolloin se ei aina ole jodioitua. Tällöin ainesosissa lukee ”suola”. Lisäksi käytämme joissain tuotteissa natriumin vähentämiseksi mineraalisuolaa, jolloin ainesosissa on merkintä ”mineraalisuola (natrium- ja kaliumkloridi)”.

Miksi nakkipaketissa oli sinistä muovia?

Kuorettomia nakkeja valmistettaessa massa ruiskutetaan siniseen muovisuoleen kypsennyksen ajaksi. Tämän jälkeen nakit kuoritaan koneellisesti. Joskus sinistä kuorta saattaa jäädä tuotteeseen. Muovi on keittämisen kestävää elintarvikemuovia eikä siitä liukene tuotteeseen mitään.

Miksi paistovahti ei aina toimi kunnolla?

Paistovahti on muovinen ja kertakäyttöinen. Marinoiduissa tuotteissa saattaa paistovahtiin mennä mausteita tai öljyä, jolloin sen toiminta heikkenee. Paistovahdin pää kannattaakin pyyhkiä talouspaperilla ennen uuniin laittoa, jolloin toimintavarmuus kasvaa. Paistovahti ei välttämättä toimi, jos se on jäänyt verkon tai lihan sisälle jumiin. Tuotteen pakastaminen ja sulattaminen lisää tätä riskiä. Paistamista onkin aina seurattava myös ajallisesti. Nyrkkisääntö on, että paistia pidetään uunissa 150 asteessa 1 h 50 min painokiloa kohti.

Yritysasiakkaat

Vähittäiskauppamyynnin asiakaspalvelunumero

010 570 120

Horeca-myynnin asiakaspalvelunumero

010 570 130

Selvityspyynnöt asiakaspalvelunumero

010 570 110

Sähköpostiosoite: asiakaspalvelu@hkscan.com

Lankapuhelimesta soitettaessa 8,21 snt/puh + 5,9 snt/min (alv 22%), matkapuhelimesta soitettaessa 8,21 snt/puh + 16,9 snt/min (alv 22%).

HKScan Finland asiakaspalvelunumeroihin tulevat puhelut tallennetaan koulutustarkoituksessa.


Yhteistyöehdotukset ja lahjoituspyynnöt

Mikäli haluatte tehdä ehdotuksen yhteistyöstä tai lahjoituksesta, voitte olla yhteydessä meihin tällä lomakkeella.

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.