Maukkaammat Rypsiporsas® –reseptit

Rypsiporsas® -lihan pehmeämpi rasva sulaa jo hieman matalammassa lämpötilassa ja pysyy juoksevana myös kypsennyksen jälkeen. Juokseva rasva pitää lihan mehevänä ja levittäytyy paremmin suuhun, jolloin maut tuntuvat voimakkaampina. Ei ihme, että Rypsiporsas® on niin monen ammattilaisen suosima raaka-aine.

Katso kaikki Rypsiporsas® -reseptit >

Pitkään haudutettua mallasporsasta ja palsternakkaa

6 ANNOSTA

HK Rypsiporsas® Kassler n. 900 g
2 rkl suolaa
1 rkl mustapippuria

Leikkaa liha halki pituussuunnassa. Hiero suola ja pippuri kummankin palan pintaan. Kääri lihapalat erikseen leivinpaperiin ja vielä folioon tankomaiseen muotoon. Kypsennä uunissa 80 asteessa n. 10 tuntia. Anna lihapalojen jäähtyä paketissa. Avaa paketit uunipellin päällä ja kaada niistä tullut liemi kattilaan. Kuumenna liemi kastikkeeksi. Levitä mallasglaseeraus kypsän lihan päälle ja paahda uunissa 200 asteessa 15 min.

Mallasglaseeraus:
1 dl sokeria
1 tl suolaa
2 dl vettä
0,5 dl valkoviinietikkaa
1 dl kaljamallasta

Yhdistä kaikki ainekset kattilassa ja keitä puuromaiseksi kastikkeeksi.

 

”Rypsiporsas on kokkiystävällistä lihaa – siitä saa helposti maukasta. Kun sen rasva sulaa paremmin niin lihakin pysyy mureana.”

Risto Mikkola, keittiömestari

Palsternakkapyree:
600 g palsternakkaa
100 g voita
0,5 tl suolaa

Keitä kuorittu ja lohkottu palsternakka kypsäksi suolatussa vedessä. Soseuta voin kanssa pyreeksi. Ohenna tarvittaessa keitinvedellä. Mausta suolalla.

Paahdettu palsternakka:
400 g palsternakkaa
0,5 dl rypsiöljyä
Suolaa ja mustapippuria

Leikkaa palsternakka kiekoiksi ja pyörittele öljyssä. Levitä tasaisesti uunipellille leivinpaperin päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Paahda 200 asteessa 15 min.

Rypsiporsas® –hot dog, kuuma omenasinappi ja kumina-punakaali- salaatti

4 ANNOSTA

Lue lisää >

HK Rypsiporsas® Fileesuikale maustamaton 250 g
0,5 tl suolaa
4 hot dog sämpylää

Paista suikaleet paistinpannulla tilkassa öljyä. Mausta, lisää joukkoon puolet omenasinapista ja kuumenna.

Omenasinappi:
1 omena kuutioina
Puolikas sipuli silputtuna
1 dl Dijon-sinappia
0,5 dl sokeria
0,5 tl suolaa
0,25 dl valkoviinietikkaa

Yhdistä omenasinapin ainekset kattilassa ja hauduta noin 15 minuuttia.

Kumina-punakaalisalaatti:
250 g punakaalta suikaleina
0,5 rkl kuminaa
0,25 dl sokeria
0,25 dl valkoviinietikkaa
0,5 dl vettä
0,5 tl suolaa

Keitä kumina, sokeri, etikka, vesi ja suola kattilassa siirapiksi. Anna jäähtyä ja sekoita suikaloidun kaalin joukkoon. Kokoa hot dog ja tarjoile jäljelle jäänyt omenasinappi lisukkeena.

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.