Ylikypsä possunkylki ja maustekastike

Ylikypsä possunkylki ja maustekastike

Ylikypsän porsaankyljen valmistaminen vie tovin aikaa, mutta ei vaadi kovin eksoottisia raaka-aineita tai huippukokin taitoja ja palkitsee mehevyydellään. Kypsymistä odotellessa jää hyvin aikaa vaikkapa lisukkeiden valmistukseen.

Ylikypsä possunkylki ja maustekastike

Arvostele resepti
6 arvostelua

4 annosta | Valmistusaika: n. 7 h | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton Maidoton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Kuivamausteseos

  • 1 rkl hienoa merisuolaa
  • 2 tl fariinisokeria
  • 1 tl sipulijauhetta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 0.5 tl valkosipulijauhetta
  • 0.5 tl jauhettua inkivääriä
  • 0.25 tl chilijauhetta

Maustekastike

  • 1 dl soijaa (vähäsuolaista)
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 tl sriracha-chilikastiketta tai muuta vahvaa chilikastiketta
  • 1 tl seesamiöljyä

Valmistusohje

Sekoita kaikki mausteseoksen ainekset yhteen ja hiero seos huolellisesti kylkipalan pintaan. Anna maustua jääkaapissa vähintään 3 tuntia, mieluiten yön yli.

Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta. Aseta kylkipala uunivuokaan ja peitä vuoka foliolla. Kypsennä neljä tuntia 150-asteisessa uunissa ja anna jäähtyä. 

Mittaa kattilaan kaikki maustekastikkeen ainekset seesamiöljyä lukuun ottamatta. Anna seoksen kiehua hiljalleen 5 minuuttia. Lisää joukkoon seesamiöljy ja anna jäähtyä.

Viipaloi tai kuutioi jäähtynyt kylkipala, sivele pintaan maustekastike ja pidä vielä viisi minuuttia 250-asteisessa uunissa.

Käsittelethän lihaa oikein

Katso tästä vinkit onnistuneeseen lopputulokseen

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.