Wallenbergin pihvit naudan jauhelihasta

Wallenbergin pihvit naudan jauhelihasta

Klassisen Wallenbergin pihvin voit valmistaa helposti vähärasvaisesta naudan jauhelihasta. Perunamuusi ja keitetyt herneet sopivat lisukkeeksi paremmin kuin hyvin!

Wallenbergin pihvit naudan jauhelihasta

Arvostele resepti
3 arvostelua

4 annosta | Valmistusaika: n. 60 min

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 400 g HK Naudan jauheliha 10 %
  • 2 kpl keltuaista
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl valkopippuria
  • 0.5 tl muskottipähkinää
  • 0.25 tl maustepippuria (jauhettua)
  • 2 dl kuohukermaa
  • 4 viipaletta vaaleaa leipää
  • 2 rkl voita paistamiseen
  • 0.5 kpl sitruunan mehu

Valmistusohje

Pidä kaikki raaka-aineet kylmänä ennen valmistuksen aloittamista ja sen aikana.

Hienonna leipäviipaleet hienoksi rouheeksi.
Sekoita keltuaiset ja mausteet jauhelihan joukkoon sähkövatkaimella.
Lisää kerma joukkoon vähitellen ja koko ajan vatkaten.
Anna taikinan jäähtyä kunnolla jääkaapissa ennen muotoilua.
Tee taikinasta kuusi samankokoista nokaretta leipäraasteen joukkoon ja muotoile nokareet paksuiksi pihveiksi kämmenten välissä.
Paista pihvit voissa keskilämpöisellä pannulla noin kolme minuuttia per puoli, kunnes ne ovat läpikypsiä ja pinnaltaan rapeita.
Tarjoile keitettyjen herneiden perunamuusin kanssa.

Käsittelethän lihaa oikein

Katso tästä vinkit onnistuneeseen lopputulokseen

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.