Vietnamilaiset rullat naudan sisäpaistisuikaleista

Vietnamilaiset rullat naudan sisäpaistisuikaleista

Trendikkäät vietnamilaiset kevätrullat syntyvät tuoreista kasviksista ja supernopeasti kypsyvistä ohuista naudan sisäpaistisuikaleista. Kasviksia voit varioida oman makusi mukaan, ja miedommin maustetun ruoan ystävät voivat jättää chilikastikkeen pois.

Vietnamilaiset rullat

Arvostele resepti
1 arvostelu

5 annosta | Valmistusaika: n. 60 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton Maidoton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 1 pkt HK Naudan ohut sisäpaistisuikale maustettu
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 100 g nuudeleita (ohuita)
  • 1 l vettä
  • 0.5 kpl lihaliemikuutiota
  • 1 kpl porkkanaa ohuina suikaleina
  • 0.5 kpl kurkkua ohuina suikaleina
  • 1 ruukkua korianteria
  • 50 g ituja
  • 1 rkl chilikastiketta (esim. Srirachaa)
  • 10 levyä riisipaperia
  • 1 rkl seesaminsiemeniä koristeeksi

Kastike

  • 1 dl vettä
  • 2 rkl soijaa
  • 4 rkl ruokosokeria (hienoa)
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 2 rkl riisiviinietikkaa (tai valkoviinietikkaa)
  • 0.5 kpl limen mehu

Valmistusohje

Ruskista sisäpaistisuikaleet nopeasti tulikuumalla pannulla rypsiöljyn kera. Kiehauta vesi ja lihaliemikuutio ja kaada nuudelien päälle. Anna nuudelien liota pakkauksen ohjeen mukaan (2-3 minuuttia), valuta ja jäähdytä. Esivalmistele kasvikset ja huuhtele idut huolellisesti.

Liota riisipaperilevyjä vedessä muutama kerrallaan, kunnes ne ovat pehmeitä ja helposti rullattavissa. Pingota tuorekelmua leikkuulaudalle, jolloin levyt eivät tartu lautaan kiinni ja ne on helpompi rullata. Nosta riisipaperiarkit vedestä, ravistele ylimääräinen vesi pois ja asettele ne kelmun päälle. Asettele täytteitä paperille kohtuullinen määrä, jolloin rullat pysyvät paremmin kasassa. Kääri kuten kaalikääryleet, ala- ja sivureunat täytteen päälle ja kääräisy tiukaksi rullaksi. Käsittele levyjä varoen, sillä ne repeävät helposti.

Yhdistä kattilaan kastikkeen ainekset limemehua lukuun ottamatta. Anna kiehua 5 minuuttia ja nosta kattila liedeltä. Lisää limen mehu ja jäähdytä.

Vinkki: Sisäpaistisuikaleita ei pidä kypsentää lian kauaa, sillä silloin ne muuttuvat sitkeiksi. Suikaleet saavat jäädä sisältä vähän punertaviksi, joten vain nopea ruskistus riittää.

Käsittelethän lihaa oikein

Katso tästä vinkit onnistuneeseen lopputulokseen

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.