Valkosipulipaisti

Valkosipulipaisti

Naudan paahtopaistin sisään työnnetään valkosipulinkynsiä, jotka antavat upean maun ja tuoksun tälle herkulliselle uunipaistille.

Valkosipulipaisti

Arvostele resepti
8 arvostelua

4-6 annosta | Valmistusaika: n. 2 h | Erityisruokavaliot: Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 1 kpl HK Valikoitua Naudan paahtopaisti (n. 1,1 kg)
  • 3 kpl valkosipulinkynttä paloiteltuna
  • 1 rkl hienoa merisuolaa
  • 2 tl mustapippuria myllystä
  • 1 nippu timjamia
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl voita

Valmistusohje

Tee paistiin syviä reikiä terävällä ja kapeateräisellä veitsellä ja työnnä valkosipulin palat paistin sisään. Hiero suola, pippuri ja timjaminlehdet paistin pintaan. Ruskista paistin pinta pannulla rasvan kera ja työnnä lihalämpömittari lihan keskelle. 

Kypsennä paistia 100–125-asteisessa uunissa, kunnes mittari näyttää 58–60 astetta. Nosta paisti uunista ja anna sen vetäytyä vähintään 15 minuuttia ennen viipalointia.

Tarjoile paisti haluamasi lisukkeen kera. Juhlavan paistin kaveriksi sopivat esimerkiksi näyttävät duchesseperunat.

Katso lisää ihania paistireseptejä

Käsittelethän lihaa oikein

Katso tästä vinkit onnistuneeseen lopputulokseen

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.