Vaahterasiirappiglaseeraus joulukinkulle

Vaahterasiirappiglaseeraus joulukinkulle

Perinteisen, sinapilla ja korppujauhoilla kuorruttamisen sijaan joulukinkun voi myös glaseerata. Kokeile tätä joulumausteilla maustettua, ihanan makeaa glaseerausta, joka täydentää kinkun suolaisuutta mukavasti.

Vaahterasiirappiglaseeraus joulukinkulle

Arvostele resepti
1 arvostelu

8 annosta | Valmistusaika: n. 30 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton Maidoton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 2 dl kinkun paistolientä
  • 1 dl vaahterasiirappia
  • 0.5 dl hunajaa (juoksevaa)
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 rkl Dijon-sinappia
  • 0.5 tl kanelia
  • 0.25 tl neilikkaa

Valmistusohje

Keitä siivilöityä paistolientä kattilassa, kunnes siitä on jäljellä noin 1 dl. Lisää joukkoon loput ainekset ja anna hetki jäähtyä. Tee kinkun rasvapintaan ristikkäisviiltoja terävällä veitsellä ja levitä kuorrute kinkun pintaan. Pidä kinkkua 225-asteisessa uunissa (200-asteisessa kiertoilmauunissa) 7-10 minuuttia, kunnes pinta on tumman ruskea.

Ohjeen glaseeraus riittää pienelle, noin 2-4 kilon joulukinkulle.

Katso ohjeet myös kinkun paistamiseen ja muihin joulupöydän herkkuihin.

Käsittelethän lihaa oikein

Katso tästä vinkit onnistuneeseen lopputulokseen

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.