Uuniliha ja olut-sinappikastike

Uuniliha ja olut-sinappikastike

Liha ja juurekset valmistuvat kätevästi samassa paistoastiassa uunin lämmössä. Lihan muhittua meheväksi, se tarjoillaan herkullisen olut-sinappikastikkeen kera.

Uuniliha ja olut-sinappikastike

Arvostele resepti
5 arvostelua

6 annosta | Valmistusaika: n. 5 h 30 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Maidoton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 1.5 kg HK Viljaporsaan uuniliha
  • 1 rkl suolaa
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 1 tl mustapippuria
  • 3 kpl porkkanaa reiluina paloina
  • 2 kpl sipulia reiluina lohkoina
  • 2 dl olutta (mieluiten tummaa lager-olutta)
  • 2 dl kanalientä
  • 1 rkl sinappia (väkevää)
  • 3 rkl voita

Valmistusohje

Ota liha huoneenlämpöön noin 2 tuntia ennen valmistuksen aloittamista.

Hiero suola, sokeri ja mustapippuri huolellisesti lihan pintaan. Aseta liha pataan paloiteltujen juuresten viereen. Peitä pata kannella ja kypsennä 125-asteisesa uunissa 5 tuntia. Nosta kansi padan päältä, säädä uunin lämpö 225-asteiseksi ja anna ruskistua noin 15 minuuttia, kunnes lihan pinta on kauniin ruskea. Ota pata uunista ja nostele varovasti liha ja juurekset paistivadille.

Kuori lusikalla hieman rasvaa pois pataan kertyneen liemen pinnalta, lisää olut ja kuumenna liemi liedellä kiehuvaksi. Raavi samalla padan reunoille ruskistuneet palaset liemen joukkoon. Haihduta noin 5 minuuttia ja lisää kanaliemi ja sinappi. Keitä vielä 5 minuuttia, kunnes kastike alkaa saostua. Siivilöi kastike ja vatkaa voi joukkoon. Tarjoile uunilihan, juuresten ja paistettujen perunoiden kanssa.

Käsittelethän lihaa oikein

Katso tästä vinkit onnistuneeseen lopputulokseen

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.