Tomaattikeitto

Tomaattikeitto

Täyteläinen tomaattikeitto syntyy kypsisistä tomaateista, sipulista ja valkosipulista. Makua pehmentää nokare smetanaa.

Tomaattikeitto

Arvostele resepti
2 arvostelua

6 annosta | Valmistusaika: n. 45 min | Erityisruokavaliot: Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 10 kpl luumutomaatteja (kypsiä)
  • 2 kpl sipulia
  • 5 kpl valkosipulinkynttä
  • 3 rkl extra virgin -oliiviöljyä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 4 dl tomaattimehua
  • 1 ruukku basilikaa
  • 0.5 tl mustapippuria myllystä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 100 g smetanaa

Valmistusohje

Suikaloi sipulit ja hienonna valkosipulit ja kuullota niitä öljyn kera kattilassa noin 5 minuuttia.

Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja lisää kattilaan. Kaada joukkoon valkoviini ja tomaattimehu.

Lisää vielä basilikat ja rouhittu mustapippuri ja anna hautua hiljalleen kannen alla n. 30 minuuttia välillä sekoitellen.Nosta kattila liedeltä ja paseeraa keitto siivilän läpi kauhalla painellen toiseen astiaan. Pyörittele huolellisesti kaikki irtoava neste talteen.

Pyöritä keittoa sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa kahden minuutin ajan. Kuumenna keitto uudelleen ja tarkista suolan ja sokerin riittävyys.

Annostele keitto kulhoihin ja koristele smetanalla, basilikanlehdillä ja murskatuilla lihasipseillä.

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.