Tilliliha

Tilliliha

Tilliliha jakaa mielipiteitä: toisille se on jo kouluajoista ollut suosikkiruoka ja toisille inhokki. Tällä reseptillä siihen kuitenkin ihastuvat kaikki. Perinteinen tilliliha kypsyy suussasulavan mureaksi hitaasti hauduttamalla.

Tilliliha

Arvostele resepti
2 arvostelua

6 annosta | Valmistusaika: n. 4 h

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 1 kg naudan rintaa
  • 1 l vettä
  • 1 kpl porkkanaa paloiteltuna
  • 1 kpl sipulia paloiteltuna
  • 2 kpl valkosipulinkynttä murskattuna
  • 3 kpl laakerinlehteä
  • 10 kpl valkopippuria (kokonaisia)
  • 2 tl suolaa
  • 5 vartta tilliä

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl lihan keitinlientä siivilöitynä
  • 2 tl sokeria
  • 0.5 tl valkopippuria
  • 1 kpl sitruunan mehu
  • 1 nippu tilliä hienonnettuna
  • 1 tl suolaa (tarvittaessa)

Valmistusohje

Huuhtele liha kylmällä vedellä ja laita se suurehkoon kattilaan. Peitä liha kylmällä vedellä ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori pinnalle kerääntyvä vaahto pois reikäkauhalla. Kun vaahtoa ei enää muodostu, lisää joukkoon loput keitinliemen ainekset.

Anna kiehua hiljalleen 3-4h, kunnes liha on täysin mureaa. Nosta liha jäähtymään ja kuutioi se n. 3x3cm paloiksi. Siivilöi liemi kastiketta varten.

Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon vehnäjauhot. Anna seoksen kypsyä muutama minuutti, mutta älä ruskista. Sekoita joukkoon kuuma liemi pienissä erissä koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Lisää joukkoon lihakuutiot, sokeri ja valkopippuri. Anna kiehua hiljalleen kymmenisen minuuttia, välillä sekoittaen.

Lisää aivan lopuksi sitruunanmehu sekä tilli ja tarkista suolan riittävyys. Tarjoile tillilihan seuraksi keitettyjä kuoriperunoita.

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.