Täytetyt paprikat

Täytetyt paprikat

Täytetyt paprikat ovat herkullista ja proteiinipitoista ruokaa. Jauhelihatäytteiset paprikat ovat helposti valmistuvia, ja sopivat hyvin lounaaksi, päivälliseksi tai vaikkapa illanistujaisiin. Voit halutessasi valmistaa paprikat jo etukäteen valmiiksi ja lämmittää juuri ennen tarjoilua.

Täytetyt paprikat

Arvostele resepti
16 arvostelua

4 annosta | Valmistusaika: n. 45 min | Erityisruokavaliot: Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 4 kpl punaista paprikaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 200 g HK Naudan jauheliha 17 %
  • 1 kpl sipulia silputtuna
  • 2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1.5 dl riisiä kypsänä
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 2 tl rakuunaa
  • 1 dl juustoraastetta
  • 100 g sulatejuustoa

Valmistusohje

Huuhtele paprikat ja leikkaa niistä kannet irti. Voit halutessasi myös puolittaa paprikat.
Kuumenna öljy pannulla ja paista jauheliha kypsäksi. 

Lisää joukkoon silputtu sipuli ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Lisää kypsä riisi tai kvinoa, suola, mustapippuria myllystä, rakuuna, juustoraaste ja sulatejuusto tai smetana. Kuumenna seos ja jaa paprikoiden sisään. Kuumenna paprikoita uunivuoassa tai uunipellillä 225-asteisessa uunissa keskiritilätasolla, kunnes paprikat alkavat pehmetä.

Nauti raikkaan salaatin kanssa.

Käsittelethän lihaa oikein

Katso tästä vinkit onnistuneeseen lopputulokseen

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.