Tartarpihvi

Tartarpihvi

Klassinen tartarpihvi onnistuu myös kotikeittiössä, kun raaka-aineet ovat laadukkaita ja veitsi terävä. Tartarpihvi kannattaa aina valmistaa laadukkaasta suomalaisesta naudanlihasta.

Tartarpihvi

Arvostele resepti
9 arvostelua

Valmistusaika: n. 30 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton Maidoton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 500 g naudan sisäfileetä tai sisäpaistia
  • 2 rkl Worcestershire-kastiketta
  • 8 tippaa Tabascoa
  • 1 tl hienoa merisuolaa
  • 0.5 tl mustapippuria

Lisäksi

  • 100 g salottisipulia pieninä kuutioina
  • 100 g maustekurkkua pieninä kuutioina
  • 100 g kapriksia hienonnettuna
  • 4 rkl majoneesia
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 4 kpl keltuaista

Valmistusohje

Leikkaa liha ensin syiden vastaisesti ohuiksi viipaleiksi ja viipaleet pieniksi kuutioiksi. Voit myös raapia lihaa veitsenterällä, jolloin lopputulos on rakenteeltaan hienompaa. Sekoita hienonnetun lihan joukkoon Worcestershire-kastike, Tabasco, suola ja pippuri. Siirrä peitettynä jääkaappiin odottamaan.

Esivalmistele kasvikset ja sekoita keskenään majoneesi ja sinappi. Muotoile lihasta lautasille neljä samankokoista pihviä joko käsin tai muottia apuna käyttäen. Asettele lisukkeet pihvien ympärille ja laita pihvin päälle kananmunankeltuainen. Tarjoile rapeaksi paahdetun leivän ja oliiviöljyn kera.

 

Vinkki: Saat lihasta helposti ohuita viipaleita, kun annat sen kohmettua hetken pakastimessa.
Käytä tartarpihviin aina vain hyvälaatuista suomalaista lihaa.

Käsittelethän lihaa oikein

Katso tästä vinkit onnistuneeseen lopputulokseen

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.