Sunnuntain possupaisti

Sunnuntain possupaisti

Vaikka tämä uuniruoka viekin aikaa, niin tämän helpommaksi ruuanlaitto tuskin voi tulla! Nosta siis vain valmis pata pöytään ja vastaanota ruokailijoiden ylistykset

Sunnuntain possupaisti

Arvostele resepti
2 arvostelua

6 annosta | Valmistusaika: n. 4 h 30 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton Maidoton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 1 kpl (n.1 kg) HK Rypsiporsas® kulmapaisti, maustamaton
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 kg perunaa
  • 4 porkkanaa isoina paloina
  • 3 sipulia lohkoina
  • 1 kokonainen valkosipuli
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl kokonaisia mustapippureita
  • 4 kpl laakerinlehtiä
  • 1 tl sinapinsiemeniä
  • vettä

Valmistusohje

Ota paisti huoneenlämpöön tuntia ennen valmistusta. Näin se kypsyy nopeammin ja tasaisemmin. Kuivaa paistin pinta talouspaperilla, kuumenna rypsiöljy pannulla ja ruskista paistiin kauniin ruskea pinta. Kuori perunat, porkkanat ja sipulit. Laita paisti isoon uunipataan, lisää kokonaiset perunat, pilkotut porkkanat, sipulit ja halkaistu valkosipuli. Lisää suola ja mausteet. Kuumenna vettä kattilassa kiehuvaksi ja kaada pataan vettä niin että kaikki ainekset peittyvät. Laita kansi päälle ja kypsennä pataa 120-asteisessa uunissa noin 4 tuntia.

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.