Stroganoff

Stroganoff

Vaikka Stroganoffista onkin olemassa monia eri versioita, se valmistetaan perinteisesti naudanlihakuutioista. Pitkä haudutus tekee siitä todella mureaa ja smetana antaa ihanaa täyteläisyyttä.

Stroganoff

Arvostele resepti
4 arvostelua

4 annosta | Valmistusaika: n. 2 h 30 min | Erityisruokavaliot: Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 1 kpl HK Naudan paistipala
  • 0.5 dl rypsiöljyä
  • 2 kpl sipulia lohkoina
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria myllystä
  • 8 dl vettä
  • 1 dl venäläistä suolakurkkua kuutioina
  • 1 dl suolakurkkujen lientä
  • 120 g smetanaa
  • 2 rkl sinappia
  • 1 ruukku lehtipersiljaa

Valmistusohje

Leikkaa naudan lapa n. 3x3 cm kuutioiksi ja ruskista kuutiot padassa öljyn kera muutamassa erässä. Lisää pataan sipulit ja kuullota niitä hetki. Sekoita joukkoon tomaattipyree ja mausta mustapippurilla sekä suolalla. Lisää päälle sen verran vettä, että lihat peittyvät sekä suolakurkkujen liemi. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla 2h välillä sekoitellen. Liha on sitä mureampaa, mitä kauemmin annat sen hautua.

Lisää lopuksi joukkoon suolakurkkukuutiot, smetana ja sinappi. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoitellen. Ripottele päälle vielä lehtipersiljaa ja tarjoile perunamuusin tai keitetyn riisin seurana.

Käsittelethän lihaa oikein

Katso tästä vinkit onnistuneeseen lopputulokseen

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.