Sininen uunilenkki New Way

Sininen uunilenkki New Way

”Sininen uunilenkki New Way” on HK Pron kehityspäällikkönä toimivan keittiömestari Risto Mikkolan käsialaa. ”Sininen Lenkki 50 ja mestarien makkarareseptit”-kirjasta löytyvässä reseptissä uunissa paistettu Sininen Lenkki saa kylkeensä sinapinsiemenillä höystetyn perunamuusin.

Sininen uunilenkki New Way

Arvostele resepti
24 arvostelua

4 annosta | Valmistusaika: n. 45 min | Erityisruokavaliot: Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Uunilenkki 

  • 1 kpl HK Sininen Lenkki® Perinteinen
  • 120 g smetanaa
  • 0.5 dl sinappia esim. Auran Sinappi Tulinen
  • 100 g Emmental-juustoa raastettuna
  • 1 dl persiljaa silpputtuna
  • 2 rkl sinapinsiemeniä
  • 0.5 tl mustapippuria

Perunamuusi 

  • 1 kg perunaa jauhoinen lajike, kuorittuna
  • 2 dl smetanaa
  • 200 g voita
  • 1 rkl sinapinsiemeniä
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

Kuori ja viipaloi lenkki 1 sentin paksuisiksi siivuiksi. Yhdistä makkara ja muut ainekset kulhossa ja sekoita hyvin. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja tasoittele pinta. Paista 160-asteisessa uunissa (kiertoilmauunissa noin 140 asteessa) 25 minuuttia.

Keitä perunat kypsiksi. Yhdistä voi, smetana, sinapinsiemenet ja suola. Kiehauta. Soseuta perunat survimella tai paseeraamalla. Sekoita perunasose ja smetana-voiliemi keskenään. Tarkista maku ja tarjoa muusi lenkin kera.

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.