Sieni-karpalotäytteinen Rypsiporsas® -kylkirulla

Sieni-karpalotäytteinen Rypsiporsas® -kylkirulla

Kokeile helppoa reseptiä – huomaat, että maailman paras porsaanliha on erinomaista myös täytettynä.

Rypsiporsas® -kylkirulla

Arvostele resepti
4 arvostelua

4-6 annosta | Valmistusaika: n. 4 h 30 min

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 1 kg porsaankylkeä luuton

Täyte: 

  • 0.5 dl sinappia väkevää
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 rkl voita
  • 1 kpl sipulia
  • 1 kpl yksikyntistä valkosipulia hienonnettuna
  • 250 g sieniä
  • 100 g kuivattuja karpaloita
  • 0.5 dl timjamia hienonnettuna
  • 0.5 dl lehtipersiljaa hienonnettuna

Haudutusliemi:

  • 2 kpl sipulia reiluina lohkoina
  • 2 kpl porkkanaa reiluina paloina
  • 2 kpl yksikyntistä valkosipulia puolitettuna
  • 10 kpl mustapippuria
  • 5 kpl laakerinlehteä
  • 1 nippu timjamia
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl vettä

Valmistusohje

Leikkaa kylkirulla pidemmältä sivulta auki tasaiseksi levyksi ja painele levy vielä tasaiseksi. Mausta avattu pinta suolalla ja pippurilla ja sivele pinta sinapilla. Freesaa sieniä voin kanssa pannulla, kunnes neste on haihtunut ja sienet alkavat rätistä. Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli ja jatka vielä hetki. Mausta suolalla ja pippurilla, nosta pannu liedeltä ja sekoita joukkoon karpalot ja yrtit.

Painele täyte avatun kyljen päälle ja kääri kylki tiukaksi rullaksi. Sido rulla paistinarulla, ruskista pinta kuumalla pannulla ja aseta rulla uunivuokaan. Lisää vuokaan liemen ainekset ja kaada kiehuvaa vettä vuokaan, kunnes rulla peittyy lähes kokonaan. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä ensin 150 asteisessa uunissa 2 tuntia ja vielä toiset 2 tuntia 100 asteessa.

Anna rullan vetäytyä hetki liemessään ennen paistinarujen poistamista ja rullan viipaloimista. Siivilöi liemi ja suurusta se kastikkeeksi.

Käsittelethän lihaa oikein

Katso tästä vinkit onnistuneeseen lopputulokseen

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.