Savuketsuppi

Savuketsuppi

Oletko kokeillut valmistaa ketsuppia itse? Itse tehty ketsuppi vaatii hieman enemmän aikaa kuin valmiin ketsupin käyttö, mutta sen maku on omaa luokkaansa. Miedosti savulle maistuva ketsuppi sopii mainiosti grilliherkkujen kaveriksi ja hampurilaisen tai hodarin väliin.

Savuketsuppi

Arvostele resepti
Ei arvosteluja

4 annosta | Valmistusaika: n. 30 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton Maidoton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 5 kpl tomaattia (mahdollisimman kypsiä)
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 kpl punasipulia
  • 1 tl savustettua paprikajauhetta
  • 0.5 dl punaviinietikkaa
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 ruukkua basilikaa

Valmistusohje

Tee viillot tomaattien kuoreen ja pidä niitä muutama sekunti kiehuvassa vedessä. Nosta tomaatit kylmään veteen ja anna hetki jäähtyä. Poista tomaateista kuori, leikkaa ne lohkoiksi ja poista kannat. Laita tomaattilohkot ja valkosipulinkynnet tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Voit tehdä saman myös sauvasekoittimella. Laita seos kattilaan ja lisää savupaprikajauhe, etikka ja sokeri. Anna kiehua hiljalleen, kunnes seos on sakeaa. Lisää suola ja hienoksi leikattu basilika. Jäähdytä.

Käsittelethän lihaa oikein

Katso tästä vinkit onnistuneeseen lopputulokseen

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.