Savuinen palsternakkalaatikko

Savuinen palsternakkalaatikko

Kokeile perinteisten joululaatikkojen sijaan tai rinnalle herkullisen savuisen makuista palsternakkalaatikkoa, joka sopii joulupöytään aivan yhtä hyvin kuin perinteiset lanttu-, porkkana- ja perunalaatikot.

Savuinen palsternakkalaatikko

Arvostele resepti
1 arvostelu

4-6 annosta | Valmistusaika: n. 2 h | Erityisruokavaliot: Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 1 kg palsternakkaa
  • 1.5 dl puuroriisiä
  • 1.5 dl vettä
  • 3 dl kermaa
  • 0.5 dl siirappia
  • 2 tl suolaa

Valmistusohje

Laita kuoritut ja pilkotut palsternakat kattilaan ja lisää vettä sen verran, että ne juuri ja juuri peittyvät. Keitä pehmeiksi noin 10 minuuttia. Mittaa toiseen kattilaan riisi vesi ja puolet kermasta. Kiehauta ja lisää joukkoon riisi. Hauduta kannella peitettynä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Nosta kattila pois liedeltä ja anna hautua vielä 15 minuuttia. Älä nosta kantta tässä välissä. Soseuta palsternakat ja lisää joukkoon loppu kerma, siirappi ja suola. Lisää joukkoon riisi ja sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada uunin kestävään vuokaan ja savusta savustuslaatikossa noin 10 minuuttia. Paista sen jälkeen vielä 170-asteisessa uunissa 45 minuuttia.

Jos et omista savustuslaatikkoa, saat savun makua ruokaan lisäämällä massan joukkoon ½ tl nestesavua.

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.