Ruokaisa kinkku-pastasalaatti

Ruokaisa kinkku-pastasalaatti

Pastasalaatti on helppo valmistaa ja siinä voi hyvin hyödyntää edellisen päivän aterioilta jääneitä aineksia. Salaatin valmistaminen käy käden käänteessä, mutta sen on hyvä antaa maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia ennen tarjoilua.

Ruokaisa kinkku-pastasalaatti

Arvostele resepti
49 arvostelua

4 annosta | Valmistusaika: n. 2 h

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 400 g pastaa esim. penne
  • 1 kpl punasipulia kuutioituna
  • 1 pkt HK Amerikan Pekoni® Original suikaleina
  • 0.5 pkt HK Ylikypsä saunapalvikinkku
  • 250 g kirsikkatomaatteja puolitettuina
  • 0.5 kpl cantaloupe-melonia kuutioituna
  • 1 dl maustekurkkua kuutioina
  • 0.5 dl persiljaa leikattuna
  • 0.5 dl ruohosipulia leikattuna

Kastike

  • 200 g kermaviiliä
  • 50 g majoneesia
  • 0.5 dl maustekurkkujen lientä
  • 1 kpl valkosipulinkynttä murskattuna
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl sinappia
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 0.5 tl mustapippuria

Valmistusohje

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

Keitä pasta lähes kypsäksi, vähentäen pakkauksen ohjeen keittoajasta 1 minuutti. Ruskista sillä aikaa pekonisuikaleet paistinpannulla ja anna suikaleiden jäähtyä talouspaperin päällä. Suikaloi palvikinkku, paloittele meloni ja puolita kirsikkatomaatit. Sekoita kaikki ainekset kastikkeen joukkoon ja anna salaatin maustua jääkaapissa vähintään pari tuntia.

 

Käsittelethän lihaa oikein

Katso tästä vinkit onnistuneeseen lopputulokseen

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.