Rosolli

Rosolli

Rosolli on perinteinen joulupöydän lisuke ja se on hyvä valmistaa jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Muista yhdistää punajuuri muihin juureksiin vasta juuri ennen tarjoilua, jolloin koko rosolli ei värjäänny punaiseksi.

Rosolli

Arvostele resepti
1 arvostelu

6-8 annosta | Valmistusaika: n. 30 min | Erityisruokavaliot: Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 0.5 tl mustapippuria
  • 500 g perunaa
  • 500 g porkkanaa
  • 500 g etikkapunajuurta
  • 1 kpl sipulia
  • 1 kpl maustekurkkua
  • 2 tl suolaa

Kermainen kastike rosollille 

  • 2 dl kuohukermaa
  • 0.5 dl etikkapunajuurten lientä

Valmistusohje

Keitä perunat ja porkkanat kuorineen kypsiksi hyvin suolatussa vedessä ja anna niiden hieman jäähtyä. Kuori ja kuutioi kasvikset. Kuutioi myös sipuli ja maustekurkku ja sekoita kaikki rosollin ainekset keskenään. Mausta tarvittaessa suolalla ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Valmista rosollin kastike. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon punajuuriliemi ja suola.


Katso ohjeet myös joulukinkun paistoon

 

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.