Risotto rosvofileestä ja sienistä

Risotto rosvofileestä ja sienistä

Risottoon saat reilusti makua ja ruokaisuutta lisäämällä siihen suikaloitua leikkelettä tai makkaraa sekä sieniä makusi mukaan.

Risotto rosvofileestä ja sienistä

Arvostele resepti
1 arvostelu

4 annosta | Valmistusaika: n. 30 min | Erityisruokavaliot: Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 200 g sieniä (esim. kantarelleja tai suppilovahveroita)
  • 1 kpl sipulia kuutioituna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 3 dl risottoriisiä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 7 dl kanalientä tai lihalientä
  • 1 pkt HK Ohuen ohut Porsaan rosvofilee
  • 1 dl parmesanjuustoa raastettuna
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 0.5 tl suolaa (tarvittaessa)
  • 0.5 dl ruohosipulia leikattuna
  • 1 rkl voita

Valmistusohje

Kuullota sipulikuutioita pannulla. Lisää joukkoon sienet ja paista, kunnes sienien neste on haihtunut. Ota osa sienistä sivuun. Lisää pannulle riisi ja kuullota vielä pari minuuttia. Kaada joukkoon valkoviini ja anna sen imeytyä riisiin, sekoittele koko ajan. Lisää kuumaa kanalientä vähitellen ja sekoittele risottoa riisin kypsymisen ajan, eli noin 15-18 minuuttia.

Riisi on sopivan kypsää, kun se tuntuu vielä hieman napakalta hampaissa. Sekoita joukkoon lihasuikaleet (jätä halutessasi vähän koristeluun), parmesaaniraaste sekä loput sienet. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Lopuksi lisää vielä ruohosipuli ja aateloi voinokareella.


Lisää herkullisia reseptejä leikkeleistä

Käsittelethän lihaa oikein

Katso tästä vinkit onnistuneeseen lopputulokseen

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.