Ribsit ja savuinen waldorfin salaatti

Ribsit ja savuinen waldorfin salaatti

Meheväksi haudutetut härän ribsit tarjoillaan herkullisen Waldorfin salaatin kera

Ribsit ja savuinen waldorfin salaatti

Arvostele resepti
6 arvostelua

4-5 annosta | Valmistusaika: n. 4 h | Erityisruokavaliot: Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 600 g HK Härän ribs

Haudutusliemi 

  • 1 l lihalientä
  • 0.5 dl soijaa
  • 0.5 dl siirappia
  • 2 rkl punaviinietikkaa

Waldorfin salaatti

  • 300 g juuriselleriä
  • 2 kpl Granny Smith -omenaa
  • 200 g kermaviiliä
  • suolaa
  • 1 tl savuchilijauhetta

Valmistusohje

Ota ribsit huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä.

Valmista ensin haudutusliemi. Lisää kattilaan lihaliemi, soija, siirappi ja punaviinietikka ja kiehauta.

Kaada haudutusliemi uunivuokaan ribsien päälle. Hauduta 100 asteisessa uunissa noin 4 tuntia ja nosta kypsät ribsit liemestä.

Valmista Waldorfin salaatti ribsien ollessa uunissa. Laita kattilaan 2 litraa vettä kiehumaan. Suikaloi selleri hyvin ohueksi suikaleeksi ja lisää kiehuvaan veteen. Ota sellerit heti pois ja jäähdytä kylmän veden alla. Kuori ja suikaloi omena samanlaiseksi suikaleeksi kuin selleri. Sekoita selleri ja omena keskenään, lisää joukkoon kermaviili. Mausta suolalla ja savuchilijauheella.

Voit halutessasi lisätä joukkoon myös hieman sokeria tuomaan makeutta.

Tarjoile ribsit lämpiminä Waldorfin salaatin kera.

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.