Ramen Ribs

Ramen Ribs

Tomi Björckin grillireseptissä herkulliset ribsit valmistuvat hiljalleen uunissa ja saavat loppusilauksen grillissä. 

Ramen Ribs

Arvostele resepti
9 arvostelua

4-5 annosta | Valmistusaika: n. 3 h | Erityisruokavaliot: Laktoositon

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Ribsien haudutusliemi:

Rapeat ramennuudelit:

  • 5 dl öljyä
  • 200 g tuoreita nuudeleita (ramen)
  • 2 tl togarashi-mausteseosta (voit myös käyttää kuivattua chiliä)
  • 2 tl seesaminsiemeniä
  • 1 tl suolaa

Red dragon -kastike:

  • 1 dl ssämjang-paputahnaa (tai misotahnaa)
  • 1 rkl chilitahnaa (mielellään korealaista)
  • 3 rkl sherryviinietikkaa
  • 2 rkl soijaa (mielellään vähäsuolaista)
  • 2 rkl miriniä (voit korvata sekoittamalla 1 rkl sokeria ja 2 rkl omenaviinietikkaa)

Viimeistelyyn:

  • 2 tl seesaminsiemeniä paahdettuna
  • 2 kpl kevätsipulia hienonnettuna

Valmistusohje

Valmista ribsit. Mittaa kaikki liemen ainekset kattilaan ja kiehauta kunnolla. Lisää ribsit liemeen ja hauduta lempeällä lämmöllä 2-3 tuntia. Voit laittaa ribsit myös uuniastiaan, kaataa liemen päälle ja kypsentää uunissa 160 asteessa, kunnes liha on pehmeää ja kypsää.
Nosta kypsät ribsit kuivahtamaan ritilälle. Ota haudutusliemi talteen.

Friteeraa nuudelit. Lämmitä öljy 175-asteiseksi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää nuudelit ja friteeraa rapeiksi, noin 2 minuuttia. Nosta talouspaperille kuivumaan. Pätki nuudelit kulhoon, lisää mausteet ja sekoita hyvin.

Sekoita kaikki red dragon -kastikkeen ainekset kulhossa. Laita jääkaappiin odottamaan.

Kuumenna grilli ja grillaa ribsejä noin 10-15 minuuttia, valele haudutusliemellä. Laita valmiit ribsit kulhoon, lisää päälle red dragon -kastiketta. Lisää pinnalle nuudelit. Viimeistele annos seesaminsiemenillä ja kevätsipulilla.

Käsittelethän lihaa oikein

Katso tästä vinkit onnistuneeseen lopputulokseen

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.