Punajuuripeti ja suolakurkku-smetanaa

Punajuuripeti ja suolakurkku-smetanaa

Paahdetut, suolakurkku-smetanalla höystetyt punajuuret sopivat mainiosti joulupöytään, mutta maistuvat myös muina vuodenaikoina! Punajuuret voi tarjoilla viipaloidun joulukinkun petinä, mutta ne maistuvat mainiosti myös muiden liharuokien lisukkeena.

Punajuuripeti ja suolakurkku-smetanaa

Arvostele resepti
1 arvostelu

4-6 annosta | Valmistusaika: n. 1 h 15 min | Erityisruokavaliot: Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 1 kg punajuuria
  • 2 kpl suolakurkkua
  • 200 g smetanaa tai ranskankermaa
  • 2 rkl hunajaa
  • 0.5 tl suolaa

Valmistusohje

Paahda punajuuria uunissa 175 asteessa noin tunti tai kunnes ne ovat pehmeitä. Kuori punajuuret hiukan jäähtyneinä ja lohko suupaloiksi. Vatkaa smetana vaahdoksi ja kuutioi suolakurkku mahdollisimman pieneksi ja lisää joukkoon. Mausta hunajalla ja suolalla. Levitä punajuuret vadille tasaisesti ja lusikoi tai pursota suolakurkku-smetanaa päälle. Tarjoile esimerkiksi petinä viipaloidulle joulukinkulle tai muiden liharuokien lisukkeena.

Käsittelethän lihaa oikein

Katso tästä vinkit onnistuneeseen lopputulokseen

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.