Pulled pork

Pulled pork

Pulled pork eli nyhtöpossu on helppo, mutta aikaavievä herkku. Sitä kannattaakin valmistaa isompi satsi kerralla ja vaikkapa pakastaa osa. Ihanan mehevän pulled porkin voi syödä esimerkiksi salaatissa, pizzan, hampurilaisen tai tortillojen täytteenä tai vaikkapa nachojen kera illanistujaisten tarjottavana. Nyhtöpossu on helppo valmistaa tälläkin reseptillä, mutta halutessasi voit kokeilla vieläkin helpompaa versiota, maailman helpointa pulled porkia.

Pulled pork

Arvostele resepti
21 arvostelua

8 annosta | Valmistusaika: n. 5 h | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton Maidoton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Kastike

  • 1 dl tummaa siirappia
  • 1 dl riisiviinietikkaa
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 dl soijaa
  • 1 tl chiliä
  • 2 kpl valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1.5 tl savustettua paprikajauhetta
  • 2 tl mustapippuria
  • 0.5 dl sinappia
  • 0.5 dl ketsuppia

Valmistusohje

Sekoita pulled porkin kastikkeen aineet keskenään. Hiero suolaa lihojen pintaan ja laita ne uunivuokaan johon ne juuri ja juuri mahtuvat. Kaada puolet maustekastikkeesta lihojen päälle.

Peitä lihat leivinpaperilla ja vuoka foliolla. Anna muhia 150 asteisessa uunissa 4 tuntia tai 95 asteisessa uunissa yli yön.

Kypsentämisen jälkeen liha on hajoavan mureaa ja lihasta irronnut neste on maustekastikkeen kanssa muodostanut mahtavan makuliemen. Kun kypsä pulled pork on hieman jäähtynyt, revi lihat ohuiksi säikeiksi, sekoita joukkoon haudutuslientä, loput maustekastikkeesta sekä sinappia ja ketsuppia. Kuumenna lihaa kastikkeineen 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia ennen nauttimista.

Lue lisää pulled porkin valmistuksesta Lihakoulusta

Käsittelethän lihaa oikein

Katso tästä vinkit onnistuneeseen lopputulokseen

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.