Pulled beef

Pulled beef

Pulled pork eli nyhtöpossu on noussut suursuosioon, mutta kannattaa ehdottomasti kokeilla valmistaa samanhenkistä herkkua eli pulled beefia, joka tehdäänkin possun sijaan naudan etuselästä. Pulled beef sopii mainiosti esimerkiksi salaattiin, tortilloihin, hampurilaisen väliin tai vaikkapa nachojen seuraksi.

Pulled beef

Arvostele resepti
24 arvostelua

6 annosta | Valmistusaika: n. 4 h 20 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton Maidoton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Mausteseos

  • 2 rkl ruokosokeria
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 2 tl mustapippuria
  • 1 tl sinappijauhetta
  • 1 tl sipulijauhetta
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • 0.5 tl korianterinsiemeniä (jauhettuna)
  • 0.5 tl juustokuminaa (jauhettua)

Valmistusohje

Poista liha pakkauksesta ja kuivaa sen pinta talouspaperilla. Kun lihan pinta on kuiva, mausteseos ei paakkuunnu lihan pintaan.

Sekoita mausteseoksen ainekset ja hiero seos huolellisesti lihan pintaan. Laita liha uunivuokaan ja kypsennä ensin 150-asteisessa uunissa tunnin ajan. Lisää uunivuokaan colajuoma ja valuta siirappi lihan päälle. Peitä vuoka leivinpaperilla ja foliolla ja jatka kypsentämistä 120-asteisessa uunissa 3 tuntia, kunnes liha on ylikypsää ja hajoaa haarukalla.

Anna jäähtyä peitettynä puolisen tuntia ja riko liha säikeiksi liemen joukkoon kahta haarukkaa apuna käyttäen. Sekoita samalla suola lihan joukkoon.

Kuumenna vielä 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia ja nauti esimerkiksi hampurilaisen tai tortillan täytteenä.

Vinkki: Voit valmistaa lihan myös savustimessa tai hiiligrillissä, jolloin saat lihaan entistä enemmän makua.

Käsittelethän lihaa oikein

Katso tästä vinkit onnistuneeseen lopputulokseen

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.