Possun ribsit italialaisittain

Possun ribsit italialaisittain

Porsaan ribsit voi valmistaa perinteisen jenkkityylin sijaan myös italialaisittain.

Possun ribsit italialaisittain

Arvostele resepti
2 arvostelua

6 annosta | Valmistusaika: n. 3 h 30 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton Maidoton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 3 kg HK Viljaporsaan spare ribs
  • 2 rkl suolaa
  • 1 rkl mustapippuria
  • 8 kpl jalapenoa
  • 18 kpl valkosipulinkynttä
  • 2 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 2 rkl rosmariinia silputtuna
  • 1 tl chililastuja

Lisäksi

  • 4 rkl persiljaa pilkottuna
  • 1 kpl sitruunaa lohkoina

Valmistusohje

Esilämmitä uuni 120-asteiseksi. Laita tuplakerros foliota uuniastian pohjalle ja ribsit päälle. Mausta reippaasti suolalla ja pippurilla.

Surauta kaikki loput ainekset paitsi persilja ja sitruunalohkot sauva- tai tehosekoittimella tahnaksi.

Hiero tahna kauttaaltaan huolellisesti ribsien päälle. Kiedo ribsit tiukasti folioon.
Kypsennä ribsejä uunissa ainakin kolme tuntia, kunnes liha alkaa irrota luista.
Poista folio ja anna jäähtyä. Ota lihasta valuneet nesteet talteen.

Lämmitä uunin grillivastus, ja laita lihat korkeareunaiselle uunipellille. Paahda, kunnes liha alkaa saada tummanruskeita sävyjä pintaansa, noin 10 minuuttia. Voit paahtaa ribsit myös suoralla lämmöllä hiiligrillissä.

Anna vetäytyä vartti. Leikkaa annospaloiksi ja tarjoa paistoliemen, persiljasilpun ja sitruunalohkojen kera.

Käsittelethän lihaa oikein

Katso tästä vinkit onnistuneeseen lopputulokseen

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.