Possua aasialaisittain ja paahdettua paksoita

Possua aasialaisittain ja paahdettua paksoita

Keittiömestari Tomi Björckin herkullinen resepti antaa mainion tilaisuuden yhdistellä kansainvälisiä makuja ja erinomaisia suomalaisia raaka-aineita. Aasialaisittain marinoitu porsaan kassler tarjoillaan inkiväärillä ja chilillä maustetun, paahdetun paksoin kera.

Possua aasialaisittain ja paahdettua paksoita

Arvostele resepti
7 arvostelua

4-5 annosta | Valmistusaika: n. 5 h | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton Maidoton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 1 kpl HK Rypsiporsas® Kassler n. 900 g
  • 2 dl hoisin-kastiketta
  • 1.5 dl hunajaa
  • 5 rkl soijaa
  • 2 rkl omenamehua
  • 1 tl mustapippuria
  • 0.5 tl kanelia
  • 4 rkl paahdettua sipulia
  • 1 kpl chilipaprikaa
  • 3 oksaa korianteria

Paahdettua paksoita

  • 4 kpl paksoita (tai yksi kiinankaali)
  • 1 pala inkivääriä
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl soijaa
  • 1 rkl sokeria
  • 4 rkl vettä
  • 1 kpl chilipaprikaa

Valmistusohje

Leikkaa liha keskeltä pitkittäin kahteen osaan. Valmista marinadi sekoittamalla kaikki ainekset yhteen. Laita liha ja marinadi pakastepussiin, anna maustua jääkaapissa neljästä tunnista kahteen päivään.

Paista lihaa 200-asteisessa uunissa ritilällä noin 45 minuutin ajan. Keitä marinadi kokoon (noin 10 minuuttia) miedolla lämmöllä.

Halkaise paksoit puoliksi. Lämmitä öljy ja paahda paksoit käännellen niitä minuutin ajan, lisää kaikki mausteet ja lopuksi vesi sekä chili. Sekoittele hetki ja tarjoile possun kanssa. Voit korvata paksoin myös kiinankaalilla.

Leikkaa lihasta ohuita siivuja ja glaseeraa marinadista kokoon keitetyllä kastikkeella. Lisää lihan päälle tuoretta korianteria, chiliä sekä paahdettua sipulia.

Käsittelethän lihaa oikein

Katso tästä vinkit onnistuneeseen lopputulokseen

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.