Porsaan uunipaisti juureksilla

Porsaan uunipaisti juureksilla

Mehevä porsaanpaisti kypsyy hitaasti uunissa. Loistava ruoka vaikkapa sunnuntain päivälliselle!

Porsaan uunipaisti juureksilla

Arvostele resepti
10 arvostelua

4-5 annosta | Valmistusaika: n. 3 h 20 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 1 kg porsaan kulmapaistia
  • 1 kg perunaa
  • 6 kpl porkkanaa isoina paloina
  • 3 kpl sipulia lohkoina
  • 1 kpl valkosipuli
  • 2 rkl suolaa
  • 1 tl mustapippuria kokonaisia
  • 4 kpl laakerinlehteä

Valmistusohje

Ota paisti huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.

Paista paistin pintaan pannulla kaunis väri. Kuori perunat porkkanat ja sipulit. Laita paisti isoon uunipataan, lisää kokonaiset perunat, pilkotut porkkanat, sipulit ja halkaistu valkosipuli. Lisää suola ja mausteet. Lisää pataan vettä niin että kaikki peittyy.

Laita pataan kansi päälle ja kypsennä uunissa 130 asteessa noin 3 tuntia. Kiertoilmauunissa paistolämpötilan tulisi olla noin 110 astetta.

Käsittelethän lihaa oikein

Katso tästä vinkit onnistuneeseen lopputulokseen

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.