Porsaan ulkofileetä ja ryytisinappikastiketta

Porsaan ulkofileetä ja ryytisinappikastiketta

Porsaan ulkofilee paistetaan meheväksi uunissa ja tarjoillaan herkullisen kermaisen ryytisinappikastikkeen kera

Porsaan ulkofileetä ja sinappikastiketta

Arvostele resepti
8 arvostelua

6-8 annosta | Valmistusaika: n. 2 h 50 min | Erityisruokavaliot: Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Ryytisinappikastike

  • 1 dl valkoviiniä
  • 2 rkl täysjyväsinappia (Dijon)
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 tl sokeria
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 2 rkl konjakkia (voi jättää pois)

Valmistusohje

Ota tarvittaessa muutama siivu kalvoa pois lihan pinnasta, mutta rasvoja ei tarvitse poistaa. Mausta liha suolalla ja pippurilla. Ruskista liha tilkassa öljyä kuumalla pannulla.

Laita liha uunivuokaan, ja työnnä lämpömittari lihan paksuimman kohdan keskelle. Paista lihaa 125-asteisessa uunissa (kiertoilmauunissa noin 100 asteessa), kunnes sisälämpö on 68 astetta.

Kääri uunista otettu liha folioon vetäytymään 15 minuutiksi. Lihan lämpötila nousee vielä muutamia asteita, mutta on kypsää ja mehevää.

Leikkaa liha siivuiksi ja asettele vadille. Kaada kuuma kastike päälle. Tarjoa liha ja kastike paistettujen perunoiden ja kasvisten kera.

Kastike: Kiehuta valkoviiniä puoleen lihan paistamiseen käytetyllä pannulla ja raavi pohjasta maut talteen. Lisää sinappi ja kerma. Anna kiehua keskilämmöllä. Lisää loput ainekset ja anna kastikkeen saostua. Maista ja mausta vielä tarvittaessa. Kastike on valmista kun se on sakeaa ja täyteläistä.

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.