Porsaan paisti ja vuohenjuusto-perunavuoka

Porsaan paisti ja vuohenjuusto-perunavuoka

Hyvän ruoan ei tarvitse olla vaikeaa valmistaa. Herkullinen paisti valmistuu kätevästi uunissa ja samalla valmistat helpon lisukkeen ja kastikkeen paistin rinnalle.

Porsaan paisti ja vuohenjuusto-perunavuoka

Arvostele resepti
4 arvostelua

4-6 annosta | Valmistusaika: n. 2 h 30 min | Erityisruokavaliot: Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Vuohenjuusto-perunavuoka 

  • 1 kg kuorittua perunaa kiinteä lajike
  • 100 g kovaa vuohenjuustoa raastettuna
  • 2.5 dl ruokakermaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria

Omenakastike 

  • 2 kpl porkkanaa kuorittuna ja pilkottuna
  • 1 kpl sipulia kuorittuna ja pilkottuna
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 kpl omenaa kuorittuna ja paloiteltuna
  • 5 dl vettä
  • 3 rkl fariinisokeria
  • 1 kpl lihaliemikuutiota
  • 2 dl omenamehua
  • 3 rkl Maizenaa

Valmistusohje

Ota paisti huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistusta. Kuumenna uuni 150 asteeseen (tai kiertoilmauuni 125 asteeseen). Paistin kypsentämisen apuna on hyvä käyttää lihalämpömittaria. Laita mittarin piikki lihan paksuimpaan kohtaan. Laita paisti uuninkestävään vuokaan ja uuniin paistumaan. Paisti on uunissa noin 2 tuntia, eli kunnes mittari näyttää 82 astetta. Muista antaa paistin vetäytyä rauhassa ennen viipaloimista foliokääreessä.

Paistin kypsyessä, valmista vuohenjuusto-perunakakku. Viipaloi perunat ohuiksi viipaleiksi. Lado kerroksittain matalaan ja voideltuun uunivuokaan perunaviipaleita, juustoraastetta ja mausteita. Kaada ruokakerma päälle ja kypsennä 150-asteisessa (kiertoilmauunissa 125 asteessa) uunissa noin tunti. Anna levähtää hetki ennen tarjoilua.

Perunoiden ja paistin kypsyessä, valmista omenakastike. Kuumenna pannu ja kuullota öljyssä porkkanat ja sipulit. Lisää omenat, vesi, sokeri ja lihaliemikuutio. Anna kiehua hiljalleen, kunnes kasvikset ovat täysin kypsiä. Paina kastike siivilän läpi ja suurusta omenamehuun sekoitetulla Maizenalla. Mausta tarvittaessa suolalla

Käsittelethän lihaa oikein

Katso tästä vinkit onnistuneeseen lopputulokseen

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.