Porsaan kasslerpihvit ja valkosipuliperunoita

Porsaan kasslerpihvit ja valkosipuliperunoita

Maukkaat kasslerpihvit grilliin paistumaan ja lisukkeeksi grillattuja tomaatteja ja valkosipuliperunoita, kyllä kelpaa!

Kasslerpihvit ja valkosipuliperunoita

Arvostele resepti
6 arvostelua

6 annosta | Valmistusaika: n. 60 min | Erityisruokavaliot: Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Valkosipuliperunat:

  • 2 kg perunaa
  • 2 rkl öljyä
  • 5 kpl valkosipulinkynttä
  • 1.5 tl suolaa
  • 2 tl pippurisekoitusta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 5 dl kermaa

Haudutettua sipulia:

  • 40 g voita
  • 2 tl sokeria
  • 5 kpl sipulia renkaina 
  • 0.5 dl vettä
  • 0.5 tl suolaa
  • 400 g kesäkurpitsaa
  • 3 rkl öljyä
  • 1 tl suolaa

Grillitomaatit:

  • 6 kpl tomaattia
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 tl kuivattua rakuunaa

Valmistusohje

Kuori perunat ja viipaloi ne ohuelti. Kuumenna öljy pannussa. Paista perunaviipaleita muutama minuutti koko ajan käännellen. Lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli, suola, pippurisekoitus, paprikajauhe ja kerma, kiehauta. Kaada seos uunivuokaan ja kypsennä 175 asteessa noin tunti, tai kunnes perunat tuntuvat kypsiltä. Kiertoilmauunissa lämpötilan tulisi olla 150 astetta.

Grillaa kasslerpihvejä 8-10 minuuttia molemmin puolin. Kuumenna voi tai margariini pannulla tai alumiinisessa grillivuoassa, lisää sokeri ja hetken päästä sipulirenkaat. Kääntele sipulia, kunnes saavat väriä ja pehmenevät. Lisää lopuksi tilkka vettä ja ripaus suolaa.

Leikkaa kesäkurpitsa viipaleiksi, kääntele öljyssä ja grillaa molemmin puolin. Mausta ripauksella suolaa. Leikkaa tomaatit puolikkaiksi ja grillaa kovalla lämmöllä molemmin puolin. Ripottele pinnalle aavistus suolaa ja kuivattua rakuunaa. Tarjoa lisäksi HK Aurinkosalaattia.

Katso parhaat grillausvinkit grillausoppaastamme!

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.