Porsaan fileepaisti uunijuureksilla

Porsaan fileepaisti uunijuureksilla

Herkullinen porsaan fileepaisti valmistuu uunissa kätevästi samassa vuoassa uunijuuresten kanssa. Paistia kypsennettäessä kannattaa käyttää paistomittaria tarpeeksi kypsän mutta mehevän lopputuloksen saavuttamiseksi.

Porsaan fileepaisti uunijuureksilla

Arvostele resepti
88 arvostelua

4 annosta | Valmistusaika: n. 2 h | Erityisruokavaliot: Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Uunijuurekset

  • 2 rkl öljyä
  • 1 kpl lanttua
  • 2 kpl porkkanaa
  • 1 kpl bataattia
  • 2 kpl sipulia
  • 1 dl siirappia
  • 1 dl vettä
  • 1 tl kuivattua rakuunaa
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

Hiero mausteet paistin pintaan kauttaaltaan. Anna maustua yön yli tai vähintään muutaman tunnin ajan. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Laita paistimittari lihaan ja kypsennä 150 asteessa (kiertoilmauunissa 125 asteessa) noin 1 tunti 50 minuuttia jokaista kiloa kohden. Valmiin paistin sisälämpötila on 72-74 astetta.

Kuori ja lohko juurekset sopiviksi suupaloiksi. Paista kuumalla pannulla rasvassa muutaman minuutin ajan koko ajan käännellen. Lisää joukkoon siirappia, vettä, rakuunaa ja suolaa. Laita juurekset paistin vierelle uunivuokaan paiston puolivälissä.

Katso lisää ihania paistireseptejä

Käsittelethän lihaa oikein

Katso tästä vinkit onnistuneeseen lopputulokseen

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.