Porkkanalaatikko

Porkkanalaatikko

Erilaiset laatikot kuuluvat joulukinkun ohella joulupöytään. Porkkanalaatikko onkin joulupöydän klassikko ja se valmistuu joululaatikoista nopeimmin. 

Porkkanalaatikko

Arvostele resepti
3 arvostelua

6-8 annosta | Valmistusaika: n. 1 h 30 min

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 1 kg porkkanaa
  • 1.5 dl puuroriisiä
  • 4 dl vettä
  • 1 pala inkivääriä hienoksi raastettuna
  • 250 g tuorejuustoa
  • 3 kpl kananmunaa
  • 100 g voita
  • 0.5 tl valkopippuria myllystä 
  • 2 tl suolaa

Pinnalle

  • 0.25 dl korppujauhoa
  • 2 rkl voita

Valmistusohje

Kuori ja paloittele porkkanat, keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä ja valuta kuiviksi. Laita toiseen kattilaan riisit ja vesi, ja hauduta kunnes vesi on imeytynyt riisiin.

Soseuta porkkanat ja sekoita joukkoon kaikki muut ainekset. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja ripottele päälle korppujauhoja ja aateloi vielä pienillä voinokareilla. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunti. Kiertoilmauunissa paistolämpötilan tulisi olla noin 150 astetta.


Katso täältä ohjeet muihin joulupöydän herkkuihin

Käsittelethän lihaa oikein

Katso tästä vinkit onnistuneeseen lopputulokseen

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.