Popsi hodareita!

Popsi hodareita!

Hodarin lisukkeisiin kannattaa panostaa. Itse tehdyt pekonikaali ja savuketsuppi tekevät tästä hodarista superherkun!

Popsi hodareita!

Arvostele resepti
11 arvostelua

5 annosta |

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Pekonikaali

  • 200 g valkokaalia
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 dl Flora Ruoka Pekoni & Sipuli tai muuta maustettua ruokakermaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 dl ruohosipulia hienonnettuna

Savuketsuppi

  • 5 kpl tomaattia (mahdollisimman kypsiä)
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 kpl punasipulia
  • 1 tl savustettua paprikajauhetta
  • 0.5 dl punaviinietikkaa
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 ruukku basilikaa

Valmistusohje

Grillaa nakit kauniin ruskeiksi ja käytä myös sämpylät nopeasti grillissä. Täytä jokainen sämpylä kahdella nakilla, pekonikaalilla ja viimeistele savuketsupilla.

Pekonikaali: Leikkaa kaali hyvin ohuiksi suikaleiksi tai raasta raastimella. Kuullota suikaleita kattilassa öljyn kera, kunnes kaali alkaa hieman pehmetä. Lisää ruokakerma ja mausta mustapippurilla. Anna hautua hiljalleen kannen alla, kunnes kaali on täysin pehmeää. Lisää ruohosipulit tarvittaessa suolaa.

Savuketsuppi: Tee viillot tomaattien kuoreen ja pidä niitä muutama sekunti kiehuvassa vedessä. Nosta tomaatit kylmään veteen ja anna hetki jäähtyä. Poista tomaateista kuori, leikkaa ne lohkoiksi ja poista kannat. Laita tomaattilohkot ja valkosipulinkynnet tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Voit tehdä saman myös sauvasekoittimella. Laita seos kattilaan ja lisää savupaprikajauhe, etikka ja sokeri. Anna kiehua hiljalleen, kunnes seos on sakeaa. Lisää suola ja hienoksi leikattu basilika. Jäähdytä.

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.