Pizza carbonara

Pizza carbonara

Kaikki tietävät pasta carbonaran, mutta kannattaa kokeilla myös pizza carbonaraa! Herkullisessa pizzassa ei ole tomaattikastiketta lainkaan, vaan se on korvattu bechamelkastikkeella ja koko komeus kruunataan tietenkin Italian pekonilla ja juustolla!

Pizza carbonara

Arvostele resepti
Ei arvosteluja

4 annosta | Valmistusaika: n. 60 min

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Pizzapohja

  • 2 dl vettä
  • 0.5 tl kuivahiivaa
  • 0.5 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 4 dl vehnäjauhoja (tarvittaessa hieman enemmän)
  • 2 rkl oliiviöljyä

Täytteet

  • 2 dl bechamelkastiketta
  • 100 g parmesanjuustoa
  • 1 pkt HK Italian pekoni
  • 125 g bufala-mozzarellaa
  • 2 kpl kananmunaa
  • 1 nippu lehtipersiljaa hienonnettuna
  • 2 tl mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Kuumenna vesi 42 °C lämpöiseksi vatkaa joukkoon kuivahiiva, sokeri ja suola. Anna hiivan aktivoitua 10 minuuttia ja ala sekoittaa joukkoon jauhoja yleiskoneella tai käsin. Vaivaa tasaiseksi, kunnes taikina alkaa irrota kulhon seinistä. Lisää tarvittaessa jauhoja. Anna taikinan kohota tunnin verran. Vaivaa joukkoon vielä oliiviöljy ja anna taikinan levähtää 10 minuuttia. Kauli tai painele ohueksi jauhoja apuna käyttäen.

Kaulitse taikinasta yksi suuri tai kaksi pienempää pizzapohjaa. Levitä bechamelkastike pohjien päälle ja raasta päälle parmesaania. Asettele Italian pekonit rinkiin ja revi vielä päällimmäiseksi mozzarellaa. Riko keskelle kananmuna ja paista 250-asteisessa uunissa tai 225-asteisessa kiertoilmauunissa 5-7 minuuttia. Rouhi päälle mustapippuria ja viimeistele lehtipersiljalla.

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.