Pitaleivät naudan sisäpaistisuikaleista

Pitaleivät naudan sisäpaistisuikaleista

Parhaat pitaleivät valmistetaan itse alusta lähtien ja täytetään naudan sisäpaistisuikaleilla, itse tehdyllä punasipulihillolla sekä sitruunajogurtilla.

Pitaleivät naudan sisäpaistisuikaleista

Arvostele resepti
1 arvostelu

4 annosta | Valmistusaika: n. 1 h 15 min

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Pitaleivät

  • 2.5 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl paprikajauhetta

Punasipulihillo

  • 2 kpl punasipulia pieninä kuutioina
  • 0.5 dl punaviinietikkaa
  • 0.5 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl rypsiöljyä

Sitruunajogurtti

  • 200 g turkkilaista jogurttia
  • 1 kpl valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 kpl sitruunan kuori raastettuna

Valmistusohje

Aloita valmistamalla punasipulihillo. Mittaa kaikki hillon aineet kattilaan ja keitä kunnes kaikki neste haihtunut. Jäähdytä.

Hillon jäähtyessä valmista jogurttikastike. Sekoita kaikki kastikkeen aineet keskenään ja anna tekeytyä vähintään 15 minuuttia jääkaapissa.

Valmista pitaleivät. Sekoita hiiva, suola ja sokeri kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon loput aineet ja vaivaa taikina ja jätä pöydälle lepäämään liinalla peitettynä 15 minuutiksi.

Kaada taikina pöydälle ja jaa taikina 10 pieneksi palloksi. Kaulitse ohuiksi levyiksi ja anna levätä vielä 15 minuuttia pellillä liinalla peiteltynä. Lämmitä uuni 250 asteiseksi ja paista 5-8 minuuttia tai kunnes ovat pullistuneet ja saaneet kauniin ruskean värin.

Paista naudan paistisuikaleet nopeasti kuumalla pannulla rypsiöljyn kera. Tee pitaleipiin viillot ja täytä leivät paistisuikaleilla, jääsalaatin lehdillä ja punasipulihillolla. Viimeistele jogurttikastikkeella ja nauti!

Käsittelethän lihaa oikein

Katso tästä vinkit onnistuneeseen lopputulokseen

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.