Pippuripihvit ja pinaattirisotto

Pippuripihvit ja pinaattirisotto

Mehevät ja pippuriset pihvit tarjoillaan pinaattisen risoton kera. Herkullinen sunnuntairuoka viimeistellään vielä parmesantomaateilla ja punaviinikastikkeella.

Pippuripihvit ja pinaattirisotto

Arvostele resepti
1 arvostelu

3 annosta | Valmistusaika: n. 30 min | Erityisruokavaliot: Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Pinaattirisotto

  • 1 kpl sipulia
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 dl risottoriisiä
  • 5 dl kanalientä (liemikuutiosta)
  • 200 g babypinaattia
  • 50 g parmesanjuustoa raasteena
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 1 rkl voita

Parmesantomaatit 

  • 4 kpl tomaattia
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna
  • 1 dl parmesanjuustoa raasteena
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 0.5 tl suolaa

Valmistusohje

Kuutioi sipuli ja kuullota sitä öljytilkassa. Lisää riisi ja jatka hetki kuullottamista. Lisää kanalientä pienissä erissä ja anna risoton kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes neste on imeytynyt ja riisi tuntuu hampaissa napakalta. Lisää joukkoon parmesanraaste ja pinaatti, mausta suolalla ja mustapippurilla. Lopuksi sekoita joukkoon nokare voita.

Valmista sitten parmesantomaatit. Halkaise tomaatit ja laita ne uuninkestävään vuokaan. Mausta suolalla, mustapippurilla ja basilikalla ja ripottele päälle reilusti parmesanraastetta. Gratinoi tomaatit 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Hiero suola ja pippurit pihvien pintaan ja paista ne pannulla öljyssä noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Tarjoile pihvien seurana pinaattirisottoa, parmesantomaatteja sekä HK Punaviinikastiketta.

Käsittelethän lihaa oikein

Katso tästä vinkit onnistuneeseen lopputulokseen

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.