Pikkelöidyt kesäkasvikset

Pikkelöidyt kesäkasvikset

Pikkelöidyt kasvikset ovat raikas lisuke kaikelle grillatulle lihalle. Voit pikkelöidä erilaisia kasviksia makusi mukaan, mutta parhaiten tähän sopivat rapeat kasvikset, kuten porkkana, kaali ja retiisit.

Pikkelöidyt kesäkasvikset

Arvostele resepti
2 arvostelua

6-8 annosta | Valmistusaika: n. 15 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton Maidoton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 1 kg rapeita kasviksia (esim. porkkanaa, kaalia, retiisejä, varsiselleriä, kukkakaalia)

Liemi

  • 1 dl etikkaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl vettä
  • 1 rkl suolaa

Valmistusohje

Viipaloi tai suikaloi kasvikset ja laita ne puhtaisiin lasipurkkeihin. Kiehauta liemen ainekset ja kaada liemi kasvisten päälle lasipurkkeihin. Sulje purkit ja anna jäähtyä. Kasvikset säilyvät jääkaapissa useamman viikon ja ovat parhaimmillaan vasta muutaman päivän säilytyksen jälkeen. Siksi kasviksia kannattaakin tehdä hieman enemmän kerralla. Voit halutessasi maustaa lientä vaikkapa valkosipulilla maustepippureilla tai pienellä kanelitangolla.

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.