Perinteinen punaviinikastike

Perinteinen punaviinikastike

Punaviinikastike on ehkä se kaikista klassisin ja tunnetuin pihvien kastike. Kastikkeessa yhdistyvät kaikki perusmaut ja hyvän maun elementit: suolainen, makea, hapan, karvas ja umami.

Perinteinen punaviinikastike

Arvostele resepti
27 arvostelua

4 annosta | Valmistusaika: n. 60 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton Maidoton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 1 rkl voita
  • 2 kpl salottisipulia kuutioituna
  • 1 kpl porkkanaa paloiteltuna
  • 2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 0.25 kpl juuriselleriä paloiteltuna
  • 2 rkl ruokosokeria
  • 0.5 dl punaviinietikkaa
  • 5 kpl herkkusieniä paloiteltuna
  • 4 dl punaviiniä
  • 6 dl lihalientä
  • 0.5 dl yrttejä esim. rosmariinia, timjamia ja lehtipersiljaa
  • 2 kpl laakerinlehteä
  • 1 tl suolaa
  • 6 kpl mustapippuria

Valmistusohje

Freesaa juureksia hetki kattilassa voin kanssa ja lisää sokeri. Anna sokerin sulaa ja hieman karamellisoitua. Lisää punaviinietikka, herkkusienet ja punaviini. Anna kiehua hiljalleen kunnes viinistä on haihtunut noin puolet. Lisää lihaliemi ja yrtit. Keitä vielä 15–20 minuuttia, siivilöi kastike ja tarkista suola. Suurusta tarvittaessa vesitilkkaan sekoitetulla maizenalla ja vatkaa joukkoon nokare voita juuri ennen tarjoilua.

Voit tehdä lihaliemen liemikuutiosta tai halutessasi voit valmistaa sen alusta lähtien itse. Katso ohjeet perinteisen lihaliemen valmistukseen.

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.