Perinteinen Joulukinkku

Perinteinen Joulukinkku

Perinteinen joulukinkku on monelle ehdottomasti se joulupöydän tärkein herkku. Kinkku paistetaan hitaasti matalassa lämmössä ja kuorrutetaan sinapilla ja korppujauholla. 

Perinteinen Joulukinkku

Arvostele resepti
5 arvostelua

12 annosta | Valmistusaika: n. 12 h | Erityisruokavaliot: Laktoositon Maidoton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 1 dl sinappia (vahvaa)
  • 1 kpl keltuaista
  • 4 rkl korppujauhoa

Valmistusohje

Ota kinkku huoneenlämpöön useita tunteja ennen paistamisen aloittamista.

Työnnä lihalämpömittarin piikki lihan paksuimpaan kohtaan. Kinkku on uunivalmis, kun mittari näyttää 8-10 astetta.

Laita kinkku ritilän päällä 100-125 asteiseen uuniin ja ritilän alle uunipelti. Kaada uunipellille lasillinen vettä, niin rasva ei pala kiinni uunipeltiin ja uuni saa sopivasti kosteutta.

Kinkun paistoaika on noin 1 tunti/kg. Mehevän kinkun sisälämpötila on 72 - 74 astetta ja perinteisen, murean kinkun 78 - 80 astetta.

Kun kinkku on paistunut, ota se pois uunista ja anna levätä huoneenlämmössä muutaman tunnin. Poista kinkusta seuraavaksi mahdollinen verkotus ja kamara. Kuori silava pois ja nosta kinkku puhtaalle uunipellille. Kinkun paistinliemi kannattaa säästää kastiketta varten.

Sivele kinkun pinnalle sinappi-keltuaisseosta ja ripottele päälle korppujauho. Koristele halutessasi vielä neilikoilla ja laita kuorrutettu kinkku 225-asteiseen uuniin noin viideksi minuutiksi, minkä jälkeen kauniiksi ruskistuneen kinkun voi asettaa lepäämään.

Katso lisää vinkkejä kinkun paistoon ja muiden joulupöydän herkkujen valmistukseen

Käsittelethän lihaa oikein

Katso tästä vinkit onnistuneeseen lopputulokseen

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.