Perinteinen hernekeitto

Perinteinen hernekeitto

Perinteinen hernekeitto vaatii aikaa, mutta lopputuloksena on pehmeän makuinen herkku! Tässä reseptissä keittoon käytetään porsaankylkeä, mutta joulun aikaan hernekeitto on hyvä osoite joulukinkun tähteille.

Perinteinen hernekeitto

Arvostele resepti
1 arvostelu

6 annosta | Valmistusaika: n. 12 h | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton Maidoton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 500 g kuivattuja herneitä
  • 2 l vettä
  • 2 kpl sipulia kuutioituna
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 tl kuivattua meiramia
  • 600 g HK Rypsiporsas® Kylki

Valmistusohje

Laita herneet likoamaan kylmään veteen vähintään 8 tunniksi tai yön yli. Voit kypsentää porsaankyljen herneiden liotessa.

Liha on hyvä ottaa huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Aseta kylkipala uunivuokaan ja peitä vuoka foliolla. Kypsennä neljä tuntia 150-asteisesa uunissa ja anna jäähtyä.

Siivilöi herneiden vesi pois ja huuhtele herneet. Mittaa kattilaan 2 litraa puhdasta vettä ja lisää joukkoon herneet, sipulikuutiot, suola ja meirami. Anna hautua hiljalleen kannen alla noin 2 tuntia. Kuutioi kypsä kylki pieniksi kuutioiksi ja lisää keiton joukkoon. Anna hautua vielä noin tunti, tarkista suolan määrä ja tarjoile valmis keitto tuoreen ruisleivän kanssa.

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.