Pekonipossua italialaisittain à la Tomi Björck

Pekonipossua italialaisittain à la Tomi Björck

Helppo ja nopeahko italialaistyylisen herkku, joka sopii niin arkiruoaksi kuin vähän juhlallisemmaksikin illalliseksi. Pekonilla höystetyt possun fileesuikaleet maistuvat sahramirisoton ja yrttimurskan kera.

Pekonipossua italialaisittain

Arvostele resepti
3 arvostelua

4 annosta | Valmistusaika: n. 35 min | Erityisruokavaliot: Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Gremolata-yrttimurska

  • 4 kpl valkosipulinkynttä
  • 0.5 ruukkua minttua
  • 0.5 ruukkua basilikaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 kpl sitruunaa
  • 3 rkl lampaanmaitojuusto raastettuna
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria

Sahramirisotto 

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 kpl salottisipulia
  • 1 ps sahramia
  • 8 dl kasvislientä
  • 3 dl risottoriisiä
  • 2 dl parmesanjuustoa raastettuna

Valmistusohje

Valmista ensin sahramirisotto. Kuullota sipulit öljyssä ja voissa, lisää joukkoon sahrami ja sekoita. Lisää riisi ja lientä noin 1 dl kerrallaan ja anna imeytyä. Toista kunnes kaikki neste on lisätty. Kun riisi on kypsää (noin 15 minuuttia), siirrä kattila sivuun ja lisää voi ja parmesaani. Mausta suolalla ja pippurilla.

Valmista gremolata. Murskaa valkosipulinkynnet, minttu, basilika, oliiviöljy ja lampaan juusto morttelissa. Raasta sitruunan kuori ja lisää joukkoon. Purista sitruunan mehu mukaan ja mausta suolalla ja pippurilla.

Paista fileesuikaleet, sipuli ja pekoni pannulla kullanruskeiksi ja mausta suolalla. Tarjoile sahramirisoton ja gremolatan kanssa.

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.