Pekonilasagne

Pekonilasagne

Tämä lasagne on todellinen pekoninystävän herkku! Pekoni korvaa lasagnessa perinteisesti käytetyn jauhelihan antaen ruoalle ihanan täyteläisen maun.

Pekonilasagne

Arvostele resepti
1 arvostelu

4 annosta | Valmistusaika: n. 60 min

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 1 pkt HK Amerikan Pekoni® Original suurpakkaus
  • 30 g voita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 l täysmaitoa
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl valkopippuria
  • 3 kpl keltuaista
  • 1 pkt lasagnelevyjä
  • 1 ruukku lehtipersiljaa hienonnettuna
  • 50 g parmesanjuustoa

Valmistusohje

Suikaloi pekoni ja paista suikaleet pannulla miedolla lämmöllä rapeiksi. Siivilöi pekoneista irronnut rasva paksupohjaiseen kattilaan ja lisää rasvan joukkoon voi ja jauhot. Kuumenna ja sekoittele seosta muutama minuutti, mutta älä ruskista.

Kuumenna samalla toisessa kattilassa maito. Lisää kuuma maito seoksen joukkoon pienissä erissä koko ajan voimakkaasti vatkaten. Näin kastikkeesta tulee tasainen. Anna hautua hiljalleen 10 minuuttia koko ajan sekoitellen. Siirrä kattila liedeltä ja anna jäähtyä hieman. Vatkaa keltuaiset kastikkeen joukkoon ja mausta suolalla ja valkopippurilla.

Kokoa lasagne voideltuun uunivuokaan kerroksittain. Aloita kokoaminen kastikkeella, jonka jälkeen kasataan vuorotellen lasagnelevyjä, kastiketta, pekonirouhetta, persiljaa ja jälleen lasagnelevyjä. Peitä viimeiset levyt kastikkeella ja kruunaa raastetulla parmesaanilla. Paista lasagne 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Anna lasagnen levähtää hetki ennen nauttimista.

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.