Pekoni-omenapaistos

Pekoni-omenapaistos

Pekonia jälkiruokaan? Kyllä! Pekoni nimittäin sopii makeaan omenapaistokseen aivan täydellisesti ja tämän jälkiruoan suolaisen ja makean yhdistelmä on aivan taivaallinen.

Pekoni-omenapaistos

Arvostele resepti
5 arvostelua

6 annosta | Valmistusaika: n. 60 min

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 1 pkt HK Amerikan Pekoni® Original
  • 4 kpl Granny Smith -omenaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl kanelia
  • 0.5 tl jauhettua inkivääriä
  • 0.5 tl muskottipähkinää
  • 0.5 kpl sitruunan mehu

Pinnalle

  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl sokeria
  • 0.5 dl fariinisokeria
  • 0.5 tl suolaa
  • 150 g kaurakeksejä murskattuna
  • 50 g voita pieninä kuutioina

Valmistusohje

Paista pekonit pannulla rapeiksi, siivilöi rasva talteen pannulta. Kuori ja lohko omenat kulhoon ja sekoita joukkoon sokeri, mausteet ja sitruunan mehu. Rouhi jäähtyneet pekonit joukkoon. Kaada omenaseos voideltuun vuokaan. Sekoita toisessa kulhossa kaikki pinnalle tulevat ainekset ja nypi ne yhteen, kunnes seos on ryynimäistä. Ripottele seos vuokaan omenoiden päälle ja kypsennä 175-asteisessa uunissa tai 150-asteisessa kiertoilmauunissa 30-40 minuuttia. Tarjoile lämpimänä esimerkiksi vaniljajäätelön ja vaahterasiirapin kera.

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.