Pekoni-kurpitsakeitto

Pekoni-kurpitsakeitto

Syksyinen kurpitsakeitto maustetaan pekonilla sekä aavistuksella chiliä ja inkivääriä.

Pekoni-kurpitsakeitto

Arvostele resepti
1 arvostelu

4-6 annosta | Valmistusaika: n. 1 h 15 min | Erityisruokavaliot: Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 1 kg kurpitsaa esim. myskikurpitsaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 1 pkt HK Amerikan Pekoni® Original
  • 2 kpl sipulia
  • 4 kpl valkosipulinkynttä
  • 0.5 kpl chilipaprikaa
  • 1 pala inkivääriä
  • 5 dl kermaa (tai kasvislientä)

Valmistusohje

Kuori kurpitsat, poista siemenet ja leikkaa kulhoon suuriksi lohkoiksi. Lisää oliiviöljy, suola ja pippuri ja sekoittele hyvin. Asettele lohkot uunipellille ja paahda 250 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia kunnes lohkot ovat hieman paahtuneet. Ota paahtuneet kurpitsat uunista ja laske uunin lämpötilaa 150 asteeseen. Levitä pekonit uunipellille ja paista rapeiksi, noin 20 minuuttia.

Pekonien paistuessa kuutioi kuoritut sipulit ja hienonna valkosipulit. Freesaa sipuleita pannulla oliiviöljyn kera, kunnes ne ovat pehmeitä. Hienonna tehosekoittimessa kurpitsat ja sipuliseos. Lisää nestettä kunnes keitto on haluamasi paksuista. Kuumenna valmis keitto uudelleen kattilassa ja varmista suolan riittävyys. Lisää valmiin keiton päälle reilusti murskattua rapeaa pekonia.

 

Vinkki!

Jos haluat oikein sileän keiton, paseeraa se vielä siivilän läpi. Lisää makua ja näköä keittoon saat paahdetuilla ja suolatuilla kurpitsansiemenillä.

 

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.