Pekoni-focaccia

Pekoni-focaccia

Italialainen klassikkoherkku focaccia saa tässä reseptissä herkullista lisämakua pekonista. Leivän voi nauttia sellaisenaan tai erilaisten lisukkeiden tai päällysteiden kera.

Pekoni-focaccia

Arvostele resepti
2 arvostelua

8 annosta | Valmistusaika: n. 1 h 15 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Maidoton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 1 l vettä kädenlämpöisenä
  • 50 g hiivaa
  • 10 dl durumvehnäjauhoja
  • 10 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl suolaa
  • 2 oksaa rosmariinia
  • 1 pkt HK Amerikan Pekoni® Original

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhoja vaiheittain kunnes taikina irtoaa kulhosta. Lisää yksi desilitra öljyä ja suola taikinan joukkoon. Vaivaa taikinaa noin viisi minuuttia. Anna taikinan kohota liinan alla noin puoli tuntia, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi. Taikinan kohotessa voit kuutioida pekonit valmiiksi.

Kauli taikina kaulimella uunipellin kokoiseksi. Käytä syvää uunipeltiä, koska taikina kohoaa uunissa. Anna nousta liinan alla noin puoli tuntia. Kaada yksi desilitra öljyä taikinan päälle. Painele taikinaan reikiä ja ripottele kuutioiksi leikatut pekonit ja rosmariini taikinan päälle.

Paista uunissa 180 asteessa (kiertoilmauunissa noin 160 asteessa) noin 30 minuuttia, kunnes leipä on kypsä ja kauniin ruskean värinen. Anna leivän levätä noin puoli tuntia uunista ottamisen jälkeen, jotta se on helpompi leikata.

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.