Pekoni-cheddarsydämet

Pekoni-cheddarsydämet

Pekoni-cheddarsydämet ovat ruokaisia ja suussasulavan hyviä piiraita kahvipöydän suolaiseksi tarjottavaksi tai vaikka välipalaksi.

Pekoni-cheddarsydämet

Arvostele resepti
3 arvostelua

8 annosta | Valmistusaika: n. 45 min

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Juustokastike:

  • 0.5 dl voita sulatettuna
  • 0.5 dl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa kuumennettuna
  • 250 g cheddarjuustoa
  • 2 rkl valkoviinietikkaa

Täyte:

Taikina:

  • 4 tl sokeria
  • 3 tl suolaa
  • 6 rkl maissijauhoja
  • 10 dl vehnäjauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 0.5 tl jauhettua inkivääriä
  • 2 tl sipulijauhetta
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 5 dl vettä
  • 5 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

Aloita tekemällä juustokastike. Kuumenna voi ja vehnäjauhot kattilassa ja anna kypsyä hetki koko ajan sekoitellen. Lisää vähitellen kuumaa maitoa koko ajan sekoitellen ja anna kastikkeen kiehua viitisen minuuttia. Lisää juusto pienissä erissä koko ajan sekoitellen ja anna kastikkeen vielä kiehahtaa.

Suikaloi pekonit pieniksi ja paista pannulla rapeiksi. Siirrä pekonit talouspaperin päälle kuivumaan ja ruskista jauheliha. Lisää jauhelihan joukkoon paprika- ja sipulikuutiot, lehtipersilja sekä valkosipulit. Jatka paistamista muutama minuutti ja sekoita joukkoon juustokastike.

Sekoita taikinan kuivat ainekset keskenään ja lisää vesi sekä öljy. Vaivaa taikina tasaiseksi käsin tai yleiskoneella.

Kaulitse taikina tasaiseksi levyksi ja leikkaa siitä sydämenmuotoisia paloja esimerkiksi piparkakkumuotilla. Laita 2-3 rkl täytettä joka toisen sydämen päälle ja nosta toiset sydämet kansiksi. Paina saumat tiiviisti kiinni haarukalla. Voitele taskujen pinnat oliiviöljyllä ja paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Kiertoilmauunissa paistolämpötila saisi olla noin 200 astetta.

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.