Pekoni-avokadosalaatti

Pekoni-avokadosalaatti

Yksinkertainen on maukasta. Ihanan salaatin pääraaka-aineiksi sopivat mainiosti rapsakaksi paistettu pekoni ja lempeä avokado.

Pekoni-avokadosalaatti

Arvostele resepti
14 arvostelua

2 annosta | Valmistusaika: n. 15 min | Erityisruokavaliot: Laktoositon Gluteeniton Maidoton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

Kastike 

  • 1 dl neitsytoliiviöljyä
  • 0.25 dl vaaleaa balsamicoa
  • 0.25 dl sitruunamehua
  • 1 rkl sinappia
  • 1 kpl valkosipulinkynttä murskattuna

Valmistusohje

Valmista ensin kastike salaatille. Sekoita sauvasekoittimella kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja laita kastike jääkaappiin tekeytymään.

Paista pekoniviipaleet pannulla tai uunissa rapsakoiksi ja siirrä ne talouspaperin päälle jäähtymään. Sekoita kulhossa salaatinlehdet ja yrtit kastikkeen kanssa ja nostele salaatti keoksi lautaselle. Asettele päälle pekonit sekä kuoritut ja viipaloidut avokadot.

Vinkki! Saat kuorittua avokadot helposti kun leikkaat avokadon ensin pystysuunnassa ympäri jolloin kivi jää tällöin toiseen avokadon puolikkaaseen. Saat kiven pois napauttamalla veitsen terän siihen napakasti ja vääntämällä kiven veitsen avulla ulos. Tämän jälkeen avokadon voi paloitella kuoressaan, jolloin palaset voi työntää ulos avokadon puolikkaasta.

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.