Pehmeä hernekeitto

Pehmeä hernekeitto

Herkullinen hernekeitto kruunataan haudutetulla potkalihalla.

Pehmeä hernekeitto

Arvostele resepti
1 arvostelu

4-5 annosta | Valmistusaika: n. 3 h | Erityisruokavaliot: Gluteeniton

Reseptin kypsennysaika on laskettu alkuperäiselle annosmäärälle.

Lue lisää annosmäärän muuttamisesta | Palaa alkuperäiseen annosmäärään

  • 1 kg porsaan potkaa
  • 1.5 l vettä
  • 2 rkl suolaa

Hernekeitto

  • 3 kpl keltasipuli
  • 1 kpl perunaa
  • 2 rkl voita
  • 700 g herneitä pakaste
  • 4 kpl timjamin oksaa

Valmistusohje

Ota lihat huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Laita potkat kattilaan ja lisää vettä niin, että ne peittyvät (noin 1,5 litraa). Keitä noin 2 tuntia. Keittämisen alkuvaiheessa kuori vaahtoa pois jolloin liemestä tulee kirkas. Nosta potkat jäähtymään ja kaada kattilasta liemi talteen.

Valmista hernekeitto. Kuori ja pilko peruna sekä sipulit kuutioiksi. Laita voi kattilaan ja sulata, lisää joukkoon sipulit ja peruna, kuullota hetki. Lisää potkan haudutuslientä niin että kasvikset peittyvät. Keitä kypsäksi, lisää aivan lopuksi herneet ja kiehauta. Laita tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi timjamin oksista riivityt lehdet. Kaada keitto takaisin kattilaan ja revi joukkoon haudutetuista potkista liha. Tarkista vielä lopuksi suola ja lisää tarvittaessa nestettä.

Suosittelemme seuraavaksi

Hae reseptejä

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parempaa palvelua. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja.